Laddar...

Stängsel

Panelstängsel är svetsade stålnätspaneler utan stängseltråd och används som områdesskydd för långsiktig säkerhet, när kraven på design och kvalitet är högre än stängselnät. Här hittar ni även stängselstolpar och andra tillbehör.

Vi har panelstängsel typ 6/5/6 och typ 8/6/8.

Konstruktion

Panelstängsel håller en högre säkerhetsgrad än till exempel ett flätverksstängsel tack vare sin svetsade konstruktion. Risken för skador är liten och stängslets utformning säkerställer en lång livslängd.

Panelstängsel typ 6/5/6 består av punktsvetsade trådar i dimensionerna 6 mm/tråd, sammansvetsade med en lodrät tråd, dimension 5 mm. Storleken på maskorna är 200x50mm.

Panelstängsel typ 8/6/8 består av punktsvetsade trådar i dimensionerna 8 mm/tråd, vilka är sammansvetsade med en lodrät tråd, dimension 6 mm. Storleken på maskorna är 200x50mm.

Panelstängsel håller en högre säkerhetsgrad än till exempel ett flätverksstängsel tack vare sin svetsade konstruktion
För att säkerställa en lång livslängd är stålnätspanelerna varmförzinkade, alternativt varmförzinkade och sedan pulverlackerade

Ytbehandling

För att säkerställa en lång livslängd är stålnätspanelerna varmförzinkade, alternativt varmförzinkade och sedan pulverlackerade. Standardfärger på panelstängslet är varmförzinkat, mörkgrön, olivgrön eller svart. Det kan lackeras i annan valfri kulör.

Kompletteringsalternativ

Komplettera gärna ditt panelstängsel med lämplig grindlösning och passersystem för en säker och smidig in- och utpassering.

Svetsade stålnätspaneler är en typ av högsäkerhetsskydd med robust konstruktion, vilket gör att de är ett utmärkt val till bl.a. idrottsplatser. Panelerna byggs upp av punktsvetsade ramar av galvaniserat stål i olika dimensioner, vilket ger dem slitstyrka utöver det vanliga. Detta bidrar till bra områdesskydd där man tänker långsiktig säkerhet och har höga krav på design och kvalitet; vid bilfirmor, järnvägar, industrier, bollplaner, försvarsanläggningar och fängelser. De uppfyller försäkringsförbundets krav enligt mekaniska skydd RUS200:3.

Stålnätspaneler går att få i flera dimensioner upp till 2,4 meter. Stolparna har dimensionen 60x40mm och maskorna är 200x50mm. Två godstjocklekar finns: 6/5/6 och 8/6/8. Komplettera stålnätspanelerna med taggtråd i rakt utförande eller snett korsutförande.

Komplettera gärna stålnätspaneler med staketlarm för ökad säkerhet. Vi har en mängd olika säkerhetslösningar att erbjuda. Stålnätspaneler monteras med direktgjutna stolpar enligt standard. Stolpavståndet ska vara 2,52 m cc, och minsta hål djup ska vara 600 mm för mellanstolpar och 700 mm för hörn- och ändstolpar.

Ett stängselsystem är inte starkare än sin svagaste punkt. För att ytterligare öka säkerheten, komplettera gärna panelerna med kraftiga, funktionella och säkra grindar som kan garantera smidig och säker passage. Vi har flera funktionella industrigrindar som håller måttet, och robusta rotationsgrindar för reglering av persontrafik.

Stängselstolpar

Ska du montera stängsel? Stängselstolpar av hög kvalitet och korrekt montage är två viktiga faktorer för att ditt stängsel ska hålla länge. Våra stängselstolpar håller svensk standard för områdesskydd.

Stålstolparna finns i flera mått, de är varmgalvaniserade och pulverlackade. Stolparna finns i fyra standardfärger: mörkgrönt, olivgrönt, svart och varmförzinkat. De är för-borrade för att passa som mellanstolpe, hörnstolpe eller ändstolpe.

Du kan montera stängselstolparna på tre sätt:

  • Stolparna gjuts med betong
  • Stolparna fästs i berg med bergdubb eller stolpdubb
  • Stolparna monteras i stolpankare som slås ner i marken
Stålstolparna finns i flera mått, de är varmgalvaniserade och pulverlackade

Kontakta oss