Laddar...

Räcken

Vid behov av räcken av någon form eller specifikt syfte, står vi till ditt förfogande för att hjälpa dig med dina förslag och idéer för att konstruera och visualisera staketet efter dina önskemål. Vi kan tillverka och montera olika former och dimensioner för speciella ändamål och erbjuder lösningar som inkluderar metallstängsel i kombination med andra material.

Kvalitet och skydd

Även om metaller är fasta och okrossbara vid första anblicken, reagerar de kemiskt med miljön där de befinner sig, så den erfarenhet och teknik vi har är nödvändig för att stoppa denna process helt.

Det viktigaste är att välja kvalitetsmaterial och skydd beroende på vilken typ vi är speciellt specialiserade för, så vi bestämmer oss för:

  • Skydd genom beläggningar. Metallbeläggningar har en galvanisk effekt och de är processer för galvanisering, anodisering, brunfärgning.
  • Anodskydd är skydd med en ädlare metall, det kan omvandla basmetallen till ett passivt tillstånd (stål, rostfritt stål, aluminium, krom och titanlegeringar)
  • Katodiskt skydd är en teknik för att skydda metaller från korrosion, vars grundprincip är polariseringen av metallstrukturen till den potential vid vilken processen att lösa upp metallen stannar eller sker med en acceptabelt låg hastighet
  • Inhibitorskydd är skyddet av ämnen som tillförs den korrosiva miljön och minskar korrosionshastigheten till tekniskt acceptabla mängder, och som tillsätts då och då eller kontinuerligt till slutna system (undantag för öppna system).
Vi tillverkar flera olika modeller av sektionsräcken

Sektionsräcke

Green Panel AB har ett stort sortiment av sektionsräcken. Dessa räcken används främst inom industri och offentliga miljöer.

Sektionsräcket tillverkas som standard med räckesstolpar 40 x 40 x 3 mm med fästen för sidomontage eller toppmontage. Räcket kan placeras såväl inomhus som utomhus. Varianter från standardkonceptet går givetvis att tillverka t.ex. handledare av trä, lackerat utförande, utfyllningar mot väggar, böjar m.m. Rådfråga oss gärna vid aktuella projekt.

Vi tillverkar flera olika modeller av sektionsräcken. Samtliga modeller monteras snabbt och enkelt utan svetsning; handledaren fästes mot räckesstolparna med klämmor och skruvas sedan fast. Räcket kan även förses med hörnsektioner. Räcke, rundstång samt följare finns lagerfört för snabb leverans.

Universalräcke

Universalräcke är ett flexibelt räcke som lämpar sig väl inom industrin men går även att få i barnsäkert utförande.

Med flertalet standardlängder kan vårt universalräcke kombineras i en mängd olika lösningar. Räcket är lagerfört och kan snabbt levereras.

Räckesbågarna tillverkas i stora serier och med rationella metoder vilket gör att priset är mycket konkurrenskraftigt. Räcken, infästningsdetaljer och andra tillbehör som sparklister och kopplingar finns på lager. Diverse tillval specificeras och projekteras samt tillverkas efter kundens behov.

Kontakta oss